Woensdag 14 september van 9.00 uur tot 12.00 uur worden er opnames gemaakt voor het programma LifestyleXperience in de winkel in de Kanonnierstraat 13 in Oosterhout. Het zal op zondag 9 oktober om 14.20 bij RTL4 worden uitgezonden.

Reden van deze opname is dat stichting Hergebruik volgende maand 25 jaar bestaat. Dit is iets wat niet vaak voorkomt, een kringloopwinkel (en meer!) die al zo lang bestaat. Mensen die het leuk vinden om de opnames van dichtbij mee te maken, zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Stichting Hergebruik is sinds 1991 een particulier initiatief met een maatschappelijk doel, door laagdrempelige begeleiding te bieden aan een groep mensen, die moeilijk bereikbaar zijn voor de reguliere zorg en maatschappelijke voorzieningen. In 1997 ontving de stichting hiervoor de Suringaprijs en in 1999 een nominatie voor de Roethofprijs.

Wie kent de verhalen uit de dagelijkse werkelijkheid niet. De onverwerkte teleurstellingen en tegenslagen, de boven het hoofd gegroeide schulden, het verlies, de angsten, de eenzaamheid, de onmacht, de uitzichtloosheid.

Al 25 jaar staat de deur van stichting Hergebruik open voor mensen die weer iets met hun leven willen, nadat ze zich sociaal hebben buitengesloten of door de maatschappij buitengesloten zijn. Dit middels het bieden van de mogelijkheid om in de praktijk te ervaren wat men wel kan, waardoor verdere ontwikkeling weer bereikbaar wordt.
Groepsdynamica is hierbij door de jaren heen succesvol gebleken, omdat het proces zich voortdurend herhaalt bij toetreding van elke nieuwe deelnemer en daarom een trainingselement bevat. Bijgestaan door professionals en vrijwilligers, die hun kennis en ervaring delen, waardoor al doende gelijkwaardigheid en saamhorigheid ontstaat.
De motor van dit proces is de arbeid die noodzakelijk is om het project gaande te houden in de vorm van het ophalen van gebruikte goederen, het sorteren en overzichtelijk verdelen over de winkel, controle- en reparatiewerkzaamheden, de winkelverkoop, schoonmaakwerkzaamheden en gescheiden afvoer van onverkoopbare artikelen. Hierdoor probeert stichting Hergebruik een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.
Tenslotte beschikt stichting Hergebruik over een keuken waar 4 keer per week een warme maaltijd wordt bereid voor alle medewerkers, over een dagbestedingsafdeling waar diverse hobby’s worden ontwikkeld en een atelier waar men onder leiding van een conceptueel kunstmaker van gebruikte producten nieuwe objecten kan maken of ze een andere betekenis kan geven.

Menu
×

WE ZIJN WEER OPEN! WEL MET DE NODIGE MAATREGELEN! LEES HIER MEER