Het SIP wil informatie verschaffen aan burgers zoals u en ik en een kennisbank opzetten die toegankelijk is voor iedereen. Met als doel dat burgers hun problemen, welke dan ook, zelf kunnen aanpakken.

Bij het SIP kunt u terecht voor informatie over uiteenlopende zaken zoals: WMO, uitkeringen,deurwaarderszaken, juridische zaken, gehandicapten en sport, gemeente zaken /geschillen, SVB waaronder PGB en zorg in nature enz. enz.

hulp nodig

Kennis is macht, voor ons betekent het, dat wij samen met u, zaken gaan opzoeken /uitzoeken en u verder begeleiden in het te volgen traject zodat u deze kennis kunt gebruiken om uw positie te versterken.

Wij werken hier bij het SIP met vrijwilligers en mocht u uw kennis willen delen en samen met onze vrijwilligers het SIP willen versterken, dan horen dat wij graag van u. Wij werken nu al samen met een advocaat voor administratieve geschillen en met advocaten voor strafzaken. Deze advocaten hebben een laagdrempelige insteek en vinden het niet vreemd dat u zaken moeilijk vind of moeilijk kunt uitleggen. Ook werken wij samen met verschillende bewindvoerders. Het SIP is een initiatief van Stichting Hergebruik Mb Oosterhout. Het SIP is onafhankelijk van welk gezagsorgaan dan ook. U bent bij ons niet verplicht uw identiteit prijs te geven en kunt volstrekt anoniem blijven en uw vraag stellen, omdat uw vraag niet op naam wordt opgeslagen. Loop gerust eens binnen bij het SIP, wij zijn gevestigd aan de Kanonnierstraat 17 in Oosterhout en we zijn geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Wij zijn op zoek naar mensen met kennis van zaken, om ons  team van vrijwilligers te versterken.Bent u zo iemand en vindt u het belangrijk dat burgers uw kennis kunnen gebruiken, aarzel dan niet, bel of mail ons op tel.nr. 0162-423987 tijdens kantoor uren of mail naar info@st-hergebruik.nl. Daarnaast nodigen wij organisaties uit om met ons samen te werken en kennis te delen, een kennisbank op te zetten of een eigen spreekuur te houden op onze locatie.

Menu
×

WE ZIJN WEER OPEN! WEL MET DE NODIGE MAATREGELEN! LEES HIER MEER